Pienellä sijoituksella iso apu taloyhtiön kunnon johtamiseen

kansikuva

Selkeä käsitys taloyhtiön kunnosta Talotuntijan avulla

Kun Toni Kytö otti ensi kertaa käyttöönsä Talotuntijan, hän sai selkeän käsityksen missä kunnossa hänen taloyhtiönsä oli.

“Meidän taloyhtiössä on sama haaste kuin monella muullakin. Yhtä hallituksen jäsentä lukuun ottamatta olemme kaikki maallikkojäseniä, joilla ei ole teknistä asiantuntemusta. Itsekin kuulun niihin ja Talotuntijasta on ollut meille merkittävää hyötyä. Olin yllättynyt siitä, kuinka kattavaa tietoa sain ohjelmasta yhdellä vilkaisulla," hän kertoo.

Talotuntijan käyttöönotto on ollut super helppoa

Moni saattaa pelätä uuden teknologian käyttöönottoa, mutta Tonin kokemuksen mukaan Talotuntija on yksinkertainen ja selkeä työkalu:

“Talotuntijan käyttöönotto oli todella vaivatonta ja nopeaa. Toimitimme taloyhtiön perustiedot, tehdyt korjaukset ja PTS:n Talotuntijan yhteyshenkilölle. Kaikki tiedot syötettiin järjestelmään meidän puolesta. Oli positiivinen kokemus, kun kirjauduin ensimmäisen kerran ohjelmaan ja avasin taloyhtiön yhteenvedon kunnossapitotarpeesta”.

Talotuntija auttaa hahmottamaan kokonaisuutta ja helpottaa päätöksentekoa

Talotuntija ei paljasta ainoastaan nykytilaa, vaan se auttaa myös hahmottamaan tulevaisuuden kunnossapitotarpeita. Ennakointi säästää kuluja pitkällä tähtäimellä ja antaa mahdollisuuden varautua isompiin remontteihin.

“Talotuntija antaa faktaa ja mahdollisuuden ennakoivaan ja suunnitelmalliseen taloyhtiön strategian toteuttamiseen pidemmällä aikavälillä. Talotuntijan käyttöönoton jälkeen päätöksenteko on helpottunut ja pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) on monipuolistunut käsittämään uusia asioita. Talotuntijan käyttö on herättänyt meidät havaitsemaan asioita, jotka ovat aikaisemmin jääneet huomiotta. Ohjelma mahdollistaa taloyhtiön kunnon näkemisen kokonaisuutena. Myös syy- ja seuraussuhteet tulevat hyvin esille. Jos jotakin ei tehdä ajallaan, sillä on vaikutus moneen muuhun asiaan”.

sisältökuva

Osakkaat mukaan laatimaan taloyhtiön tulevaisuutta

“Talotuntijan läpinäkyvyys mahdollistaa sen, että myös osakkaat pystyvät osallistumaan taloyhtiön suunnitteluun ja strategian luomiseen. Aiomme yhtiökokouksen myötä saada myös osakkaat miettimään taloyhtiön tulevaisuutta ja tämän myötä pääsemme päivittämään strategiaa vastaamaan osakkaiden tahtotilaa. Talotuntijan avulla pystymme tekemään perusteltuja ja tiedolla johtavia päätöksiä", Toni painottaa.

Talotuntija ei ole vain hallituksen työkalu, vaan se herättää myös kiinnostusta osakkaiden keskuudessa. "Kun ihmiset ymmärtävät mitä taloyhtiössään tapahtuu, he ovat myös valmiimpia sijoittamaan sen ylläpitoon ja kehittämiseen," Toni havainnollistaa.

Pienellä sijoituksella iso merkitys

Taloyhtiön hallitustyö ei ole koskaan ollut näin suoraviivaista ja ymmärrettävää. Talotuntijan ansiosta asukkaat ja hallituksen jäsenet voivat tehdä yhdessä tietoon perustuvia päätöksiä ja luoda kestävää tulevaisuutta taloyhtiöilleen.

“Kokemukseni mukaan pienellä sijoituksella saa ison avun taloyhtiön kunnon johtamiseen ja faktaa kerrottavaksi osakkaille. Järjestelmä on selkeä ja kertoo kaiken oleellisen. Lisäksi Talotuntijan näkymän ja reaaliaikainen raportin taloyhtiön kunnosta saa jaettua helposti osakkaille osakassivujen tai taloyhtiön omien verkkosivujen kautta. Suosittelen Talotuntijaa kaikenkokoisille taloyhtiölle.”