Kaikki tarvittava tieto taloyhtiöiden kunnosta yhdestä paikasta

kansikuva

Taloyhtiön kunnossapitotarveselvityksen tarkoitus on ohjata suunnitelmallisuuteen, mutta kuinka monessa taloyhtiössä tiedetään tarkasti mihin korjauksiin, toimenpiteisiin tai uudistuksiin kannattaisi seuraavaksi ryhtyä? Puutteelliset ja hajanaiset kirjaukset sekä kirjavat käytännöt tiedonhallinnassa hankaloittavat isännöitsijöiden ja hallitusten työtä. Suunnitelmallisuuden puuttuminen vaikuttaa myös haitallisesti lainojen myöntämiseen ja asuntojen myyntiin.

Isännöintitoimisto Maijasto Oy:n toimitusjohtaja Maija von Knorringille nämä alan yleiset haasteet ovat hallinnassa. Talotuntijan käyttöönotto on ollut hänen yrityksessään se puuttuva palanen, joka on mahdollistanut luotettavan näkymän taloyhtiöiden korjaushistoriaan.

“Haluamme tehdä omistamisesta ja asumisesta helppoa asiakkaillemme tarjoamalla selkeää tietoa asunto-osakeyhtiön eri osa-alueista. Talotuntija sopii täydellisesti toimintamme tavoitteisiin ja työkalupakkiimme”, von Knorring kertoo.

sisältökuva

Maijasto Oy, Maija von Knorring

Isännöitsijän työ tehostuu ja helpottuu

Talotuntija on digitaalinen alusta, joka kokoaa kaikki kiinteistön kuntoon liittyvät tiedot yhteen paikkaan. Kuntoarvio on aina ajan tasalla ja kunnossapitotarveselvityksen voi tehdä nappia painamalla. Koska Talotuntijan arviot perustuvat konkreettisiin tietoihin, isännöitsijä voi tehokkaasti ehdottaa hallitukselle tulevia korjauksia, sekä lyhyen että pitkän aikavälin näkökulmasta.

“Keskustelu hallituksen kanssa on Talotuntijan ansiosta sujuvaa ja olemme saaneet kiitosta tietojen ymmärrettävyydestä”, von Knorring toteaa.

Hän mainitsee myös, että hallitukset ja osakkaat voivat käyttää järjestelmää ilman salasanaa. Talotuntija toimii hyvänä keskustelun pohjana ja osakkaatkin saadaan kiinnostumaan taloyhtiön kunnosta, kun kiinteistön kunto ja suositellut toimenpiteet on esitetty ymmärrettävässä muodossa.

Talotuntija osana taloyhtiön tervettä taloudenpitoa

Maijasto Oy:n toimitusjohtaja Maija von Knorring sanoo, että etenkin nyt kun kustannukset ja korot ovat nousussa, täsmällisyyttä tulevaisuuden suunnittelussa arvostetaan.

Tietojen läpinäkyvyys sekä vaivaton yhteydenpito eri sidosryhmiin auttaa varmistamaan taloyhtiön taloudellista vakautta ja ylläpitää myös hyvää mainetta pankkien ja asunnon ostajien silmissä.

Alkuperäinen juttu julkaistu Isännöintiliiton lehdessä 20.10.2023
Taloyhtiön korjaustiedot yhdessä paikassa - Isännöintiliitto