Isännöintialan ammattilainen luottaa Talotuntijaan

kansikuva

Pekka Oksanen, Isännöitsijätoimisto Oksanen & Sylvan Oy

Asiantuntevaa ja helposti tavoitettavaa Isännöintiä

Isännöitsijätoimisto Oksanen & Sylvan on hyvä esimerkki modernista isännöitsijätoimistosta, jossa nykypäiväiset sähköiset työkalut tukevat isännöitsijän työtä ja isännöitsijän rutiinitöitä on automatisoitu mahdollisimman pitkälle, niin että isännöitsijä pystyy keskittymään taloyhtiöiden johtamiseen ja aikaa riittää myös asiakkaille. "Perustimme oman isännöitsijätoimiston tarjotaksemme taloyhtiöille asiantuntevaa, helposti tavoitettavaa isännöintiä, jossa isännöitsijä tuntee taloyhtiöt sekä niiden kunnossapitotarpeet," Pekka Oksanen kertoo. Talotuntija on tuonut isännöitsijätoimistoon ajan ja resurssien säästöä sekä parantunut tiedonkulkua. Talotuntijan selkeät raportit ovat myös mahdollistaneet taloyhtiöiden kunnossapidon strategisen suunnittelun.

Talotuntija parantaa osakkaiden ymmärrystä taloyhtiön kunnosta

"Vaikka meillä on pitkä kokemus taloyhtiöiden korjaushankkeista sekä kuntoarvioiden teettämisestä, tulevien hankkeiden esittäminen osakkaille helpossa ja ymmärrettävässä muodossa on ollut haasteellista perinteisen pitkän tähtäimen suunnitelman (PTS) muodossa. Talotuntijan kautta pääsee näkemään ja suunnittelemaan koko kiinteistön rakenteiden tekniset käyttöiät sekä seuraamaan, missä vaiheessa elinkaarta rakenteet ovat." Pekka korostaa, että tämä ominaisuus estää yllätysten syntymisen ja tarjoaa osakkaille reaaliaikaisen tiedon yhtiöiden korjaustarpeista. "Pidämme arvossa kiinteistöjen arvon säilymistä suunnitelmallisten korjaushankkeiden kautta. Talotuntija on mahdollistanut työkaluna kunnossapitoarpeiden suunnitelmallisuuden, helposti esitettävän visuaalisen ilmeen sekä kunnossapitotarpeiden helpon seuraamisen niin osakkaiden kuin isännöinnin näkökulmasta."

Hallitustyöskentely on sujuvampaa ja keskittyy oikeisiin asioihin

Talotuntija on vaikuttanut Pekan tiimin yhteistyöhön hallitusten kanssa. "Kun lähtötiedot olivat järjestelmässä, saimme hallitusten kanssa helposti laadittua yhtiökokouksille esityksen korjaustarpeista. Käyttö helpotti korjaustarpeiden arviointia ja loi enemmän keskustelua osa-alueista, jotka olivat ehkä aikaisemmin jääneet vähemmälle huomiolle," Pekka selittää.

"Aikanaan yritin tehdä kunnossapitotarveselvitykseen visuaalista ilmettä Excelillä, joka helpottaisi näkemään missä vaiheessa taloyhtiön rakenteet elinkaartaan kulkevat. Tämä kuitenkin osoittautui varsin aikaa vieväksi ja päivittäminen haasteelliseksi," Pekka kertoo. "Kun perustimme toimistomme, meillä oli hyvä hetki miettiä uudestaan isännöinnin ja hallituksen työskentelyä helpottavia järjestelmiä. Talotuntija osoittautui erittäin hyväksi työkaluksi kunnossapidon tarpeita ajatellen."

sisältökuva

Talotuntijan avulla perusteltuja päätöksiä taloyhtiön kunnossapidosta

Pekka suosittelee Talotuntijaa erityisesti sellaisille tahoille, jotka pitävät tärkeänä suunnitelmallisuutta ja ennakoitavuutta kiinteistöjen kunnossapitotarpeissa sekä näiden esille tuontia helposti esitettävässä, visuaalisessa muodossa. "Talotuntija on erinomainen työkalu, joka auttaa isännöitsijöitä ja taloyhtiöitä tekemään parempia, tietoon perustuvia päätöksiä kiinteistöjen kunnossapidosta," hän summaa.

Pekan mukaan Talotuntijan käyttöönotto sujui vaivatta. "Talotuntija hoiti taloyhtiöiden perustamisen järjestelmään ja käyttöönotto sujui vaivatta. Tämä nopea ja helppo käyttöönotto oli merkittävä etu kiireisessä isännöintityössä”.